Contribuïdors

Seguidors

11 de març del 2010

Oscars 2010!

Bueno Bueno, el títol ho diu tot, avui vull dedicar-me a fer un breu resum de la cèlebre gala dels Oscars, on es premien les millors pel·lícules.

Abans de tot, cal apuntar que la gran favorita per aquesta gala era la pel·lícula Avatar, que amb un alt pressupost y una increïble producció audiovisual semblava que s’emportaria la majoria dels premis però finalment això no va resultar així, anem amb un resum!

En primer lloc comencem amb els premis mes importants, el de millor pel·lícula, millora actor i millor actriu.

En aquestes categories havien moltes decisions difícils però l’única que va sorprendre va ser la premiada com a millor pel·lícula, la impactant Tierra Hostil, que partia com a no favorita es va acabar imposant a la superproducció de ma de James Cameron, Avatar.

Per altre banda tenim els premis a millor actriu i actor que se’ls van emportar qui partien com a clars favorits, en una banda tenim a Jeff Bridges, que en un emotiu paper en la pel·lícula Corazon Rebelde va fer-se amb la preuada estatueta.

Mentres en la categoria de millor actriu veiem com la veterana Sandra Bullock es feia amb el seu primer Oscar per un molt bon paper en The Blind Side.

Y anem a comentar la sorpresa de la nit, el Oscar a millor Director, que per primer cop a la vida el va guanyar una dona, Katheryn Bigelow per la pel·lícula Tierra Hostil, a mes recalcar que aquesta pel·lícula va ser la que mes premis va guanyar (6 en total), a mes també va aconseguir el premi a millor guio original.

Finalment com a premis importants ens queden els de actors secundaris, per part femenina el va obtenir Mo’nique per el seu espectacular paper a Precious. I per part Masculina per el gran paper efectuat en la pel·lícula de Quentin Tarantino Malditos Bastardos, Christoph Waltz interpretant el coronel Landa, un coronel Nazi amb una personalitat molt trobada.

A mes d’aquets van haver mes premis considerats de menor importància, però per curiositat us deixo un llistat ràpid.

- Millor Pel·lícula Estrangera --- El Secreto de tus Ojos

- Millor Guio Adaptat --- Precious

- Millor Pel·lícula d’animació --- UP

- Millor Fotografia --- Avatar

- Millor Musica Original --- UP

- Millor Cançó Original --- Crazy Heart (Corazon Rebelde)

- Millor Curtmetratge --- The New Tenants

- Millor Curtmetratge de Animacio --- Logorama

- Millor Documental --- The Cove

- Millor Curtmetratge documental --- Music by Prudence

- Millor Direcció Artística --- Avatar

- Millor Efectes Visuals --- Avatar

- Millor Vestuari --- La Reina Victoria

- Millor Maquillatge --- Star Trek

- Millor Mescla de So --- En Tierra Hostil

- Millor Muntatge de So --- En Tierra Hostil

- Millor Muntatge --- En Tierra Hostil

En resum, la gran guanyadora de aquesta nit va ser Tierra Hostil amb un còmput total de 6 estatuetes, superant a la gran favorita de la nit, Avatar que se’n va endur 3, seguida per UP, Corazon Rebelde, i Precious amb 2 Oscars cada una, i amb un Oscar les pel·lícules El Secreto de tus Ojos, Malditos Bastardos i The Blind Side.

1 comentaris:

annmapo ha dit...

La meva favorita era Avatar, eh, quina desil·lusió xD
(En realitat no he vist mai Tierra Hostil, però bueno xD)
Però el paper d'en Christopher Waltz a Malditos Bastardos em va encantar ^^ De fet, em va encantar tota la peli.

Suposo que ara em toca actualitzar a mi xD