Contribuïdors

Seguidors

16 de març del 2010

La noia que somiava un llumí i un bidó de gasolina


Tornem amb la segona part de la trilogia Millenium. En aquesta ocasió tornarem a analitzar el títol de la mateixa manera que l'anterior, en una portada del mateix estil i amb l'aparició del mateix personatge, la Lisbeth Salander. Si ve el protagonista del primer llibre era més en Mikael Blomkvist, a partir d'aquí veurem clarament que la protagonista és la Lisbeth. De fet, la narració comença amb ella, que es troba de viatge a una illa paradisíaca llegint un super llibre de matemàtiques. Coneixerem molt més sobre el passat de la Lisbeth quan es vegi ficada en un gran embolic. Si ve el tema de l'anterior llibre, és a dir, "els porcs sàdics que abusen de les dones", continuarà sent molt important, serà essencial el tema al qual fa referència al títol: "La noia que somiava amb un llumí i un bidó de gasolina".
Com l'altra vegada, la noia és la Lisbeth, que en algun moment va cremar algú amb un llumí i un bidó de gasolina. Això, és clar, és només un fet. Però al voltant d'això gira una extensa història que us serà revelada amb comptagotes, lectors. Quan l'acció arribi al moment clímax, però, l'autor va saber mantenir-nos en vil fent "zas!" i deixant la continuació pel tercer volum, que s'enllaçarà amb aquest.
La meva valoració sobre aquest volum és més positiva que l'anterior, ja que coneixem els personatges d'un bon principi i es centra més en la Lisbeth Salander, que és un personatge molt interessant. Al llarg de les pàgines fins i tot aconsegueix despertar sentiments d'idolatria.
Com ja deveu saber, a més, es va estrenar una pel·lícula sobre aquest llibre. No us en puc dir la meva opinió perquè encara no l'he vist. Tanmateix, us deixo aquí el tràiler, que mostra algunes de les coses que passen al llibre ^^