Contribuïdors

Seguidors

5 de març del 2010

Els homes que no estimaven les dones

La trilogia Millenium va ser una revolució en les llibreries l'any passat. L'escriptor, Stieg Larsson és un suec que va morir tot just després d'entregar la trilogia al seu editor. Es tracta bàsicament d'unes novel·les negres centrades en tot un personatge, la Lisbeth Salander.
La Lisbeth Salander és una noia envoltada de gran misteri. És hacker i molt intel·ligent, però.... diguem que és una psicòpata, també. Té una moral pròpia molt forta i si algú l'ofèn profundament o l'ataca, és capaç de matar sense escrúpols. El llibre comença amb l'entrada en escena d'un personatge diferent: en Mikael Blomkvist. En Blomkvist és un periodista idealista que ha caigut en una trampa i ha anat a parar davant d'un tribunal en un judici en contra seva. La seva carrera sembla que se'n va en orris sense remei, però en aquest moment li demanen l'investigació de la desparició d'una adolescent força anys enrere. Una desaparició completament inexplicable, i aquí és on entrarà la Lisbeth, doncs és una investigadora excepcional (en part per ser hacker). L'argument de cada llibre guarda força relació amb la portada i el títol. En aquest per exemple, si el títol és "Els homes que no estimaven les dones" i surt una dona lligada, podeu donar per segur que en el llibre surten homes lligant a dones v.v De fet, aquest es convertirà en el tema central del llibre: els porcs sàdics que abusen de les dones. Aquest tema arribarà a uns extrems tals que algunes de les millors escenes del llibre i més emocionants seran força bèsties. Per mi aquesta és una de les millors coses del llibre, que tot i ser llarg es fa molt fàcil de llegir i s'acaba en un tres i no res.
És molt recomanable!
Com sabeu, es va fer una peli sobre el llibre. Encara que la peli perd molt (MOLT) respecte el llibre, perquè no sap transmetre l'emoció, els esdeveniments són més o menys els mateixos, i aquí podeu veure el tràiler (encara que sempre és millor llegir abans de veure la peli!):